Daca iti plac produsele traditionale romanesti si esti un aparator indarjit al acestora, atunci nu se poate sa nu-ti pice cu tronc si tuica de prune sau rachiul,
cum se mai numeste aceasta prin alte parti ale tarii.
Probabil ca doamnele vor stramba din nas, desi un mic paharel inainte de o masa copioasa face minuni, insa domnilor cu siguranta le lasa gura apa. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre un produs 100% natural, obtinut cu multa grija si daruire, iar asta se simte inca de la prima inghititura. Odata sa gusti tuica de prune marca Bran, si garantat vei deveni fanul numarul unu al ei!
Dar oare, care este secretul acestei minunate tuici, decorata cu cea mai mare distinctie posibila, Marca de Aur a Romaniei, in cadrul categoriei de bauturi alcoolice din care face parte? Distileriile Bran ne dezvaluie secretul. Afla-l si tu!
Secretul tuicii de prune marca Bran
Pentru cei care se intreaba cu ce este mai speciala aceasta tuica, Distileriile Bran fac urmatoarea precizare. Tuica de prune pe care familia Bran o obtine in Satu Mare se realizeaza dupa o reteta foarte veche, de mai bine de 300 de ani, in mod natural, prin distilare.
Si cum traditia este la mare cinste, pentru tuica de prune se utilizeaza numai cazane de cupru si alambic, acesta fiind asezat in foc direct. Probabil ca cei mai in varsta cunosc procedeul numit distilare prin care se obtine alcool. In acest sens, poti utiliza prune, caise, corcoduse sau alte minunatii de fructe de pe plaiurile romanesti. De cele mai multe ori, distilarea se realizeaza chiar de 2 ori pentru a obtine o tarie adevarata, cu multe grade.
Daca tot am amintit de distilare, este cazul sa o si definim. Asadar, distilarea este un proces de separare si de purificare. El este
cunoscut inca din Mesopotamia, cand se utiliza pentru obtinerea parfumurilor. Apoi procedeul a fost preluat si de catre alchimisti pentru obtinerea de tincturi, iar abia in secolul al X-lea ajunge si in Europa cand era utilizat pentru obtinerea alcoolului etilic, considerat apa vietii. Dupa anul 1300, distilatele obtinute in acest mod sunt date inspre consum comun.
In Romania, dovezile existentei unor cazane de fabricat tuica dateaza din 1332, in Transilvania. Pentru Satu Mare, primele mentiuni care specifica despre prepararea tuicii dateaza din 1570.
Distileriile Bran – traditie de familie recunoscuta in toata Romania
Familia Bran din Satu Mare se mandreste cu o traditie vie, pastrata din tata in fiu, traditie ce dateaza, impreuna cu reteta tuicii de prune, de mai bine de 300 de ani. Nu putem decat sa fim mandri de o astfel de reusita, care a fost distinsa cu Marca de Aur a Romaniei, fiind atestata si de Ministerul Agriculturii si recunoscuta drept un produs traditional romanesc.
Si pentru ca vorbim despre un produs traditional romanesc, care ne face cunoscuti peste hotare, tuica de prune de la Distileriile Bran este marca inregistrata, dar si protejata la OSIM.
Cu certitudine satmarenii sunt mandri, la fel cum este toata Romania. Iar atunci cand ai musafiri din tari straine sau pleci tu prin Europa, nu uita sa iei si niste tuica de prune marca Bran ca sa invete si altii ce inseamna taria romaneasca!
Daca vrei sa ai parte de calitate, alege tuica prune Distileriile Bran. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Distileriile Bran? Suna la numarul 0745-357.351 sau trimite un e-mail pe adresa office@alcorom.ro.
Articol oferit de zoom-biz.ro